بهترین غذاهای ترکی که باید در سفر به این کشور امتحان کنید

بخش بزرگ و اصلی سفرها و کاوش‌های فرهنگی، جستجو در غذاهای محلی مردم یک منطقه است. بعضی مناطق مانند کشورهای آسیایی نیز در تنوع غذایی غنی بوده و یکی از بخش‌های اصلی گردش را به خود اختصاص می‌دهند. در مورد ترکیه هم نمی‌توانید از این معقوله چشم‌پوشی کنید زیرا هر طعمی برای انواع سلیقه‌ها وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید. اگر قصد دارید همراه با تور ترکیه به این کشور هزار رنگ سفر کنید، با بهترین خوراکی‌های آن از باقلوا تا ترشی‌جات آشنا شوید.

 

 

کباب

 

 

کباب

 

 

سنگ بنای غذاهای مدرن ترکیه را بر روی کباب‌ها بنا کرده‌اند. آن‌ها کباب‌ها به صورت کوچک شده و ابعاد فینگر فود تهیه می‌کنند و همراه با سیب زمینی در پاکت‌های کاغذی در غرفه‌های غذای خیابانی به فروش می‌رسانند. این کباب‌ها همانطور که در ایران انواع متنوعی دارند، در ترکیه هم با مدل‌های مختلفی آدانای تند، یورفا، آنتپ، و دیگر کباب‌هاست. اما شما حتما باید از مشهورترین کباب که به کباب اسکندر شناخته می‌شود امتحان کنید. این کباب توسط اسکندر افندی از بورسا  در سال ۱۸۶۷ ابداع شد.

 

 

سیمیت

 

 

سیمیت

 

 

این خوراکی خوشمزه که به عنوان صبحانه و یا میان وعده خورده می‌شود ریشه‌ای از قرن ۱۶ام دارد. کاروان‌هایی به از استانبول رفت و آمد می‌کردند خوراکی‌های نان مانندی همراه خود از شهری به اسمت ازمیت می‌آوردند که شبیه به فست فود تهیه می‌شد و به فروش می‌رسید. امروزه سیمیت کنجدی به عنوان یک صبحانه و غذای خیابانی محبوب در ترکیه به فروش می‌رسد. شما می‌توانید در خیابان‌های این شهر و همچنین کافه‌ها از این نان قندی خوشمزه خریداری کنید.

 

 

بهترین مسیرهای ترکیه برای عاشقان پیاده‌روی و گردش

 

ماست

 

 

ماست

 

 

طور کلی آسیایی‌ها و مخصوصا ترک‌ها عاشق ماست هستند. ترکیه به طور متوسط سالانه ۲ میلیون تن ماست تولید می‌کند. سال‌هاست که کشورهای آسیایی با داشتن عشار کوچ نشین، به تولید این محصول لبنی پرداخته‌اند. به طوری که طی هزاران سال تولید ماست بخشی از فرهنگ کشورهای آسیای میانه بوده است. گرچه امروزه زندگی عشایری کم‌رنگ شده اما تولید و استفاده از ماست ابعاد بیشتری گرفته به طوری که از آن در بسیاری از سالادها و غذاها استفاده می‌کنند. به علاوه دوغ را هم به عنوان نوشیدنی سنتی در کنار غذاهای محلی سرو می‌کنند.

 

 

گل رز

 

 

گل رز

 

 

گل رز با داشتن طعم و بویی منحصر به فرد توسط سرآشپزهای عثمانی در غذاها استفاده می‌شد. اما امروزه از این گل معطر تنها در چند دسر استفاده می‌کنند. ترکیه بزرگ‌ترین تولیدکننده گل رز دمشق در تمام دنیاست که از روغن آن در بسیاری از عطرها و محصولات معطر استفاده می‌کنند. برای بازدید از مراکز تولید گل رز در ترکیه، از شهر اسپارتا، در شمال آنتالیا بازدید کنید.

 

 

معرفی میراث فرهنگی یونسکو در ترکیه که نباید دیدنشان را از دست دهید

 

 

باقلوا

 

 

باقلوا

 

 

خیلی‌ها باقلوا را دسری ترکی می‌شناسند اما در حقیقت این شیرینی خوشمزه از آسیای مرکزی به عثمانی رسید و سپس در سراسر کشور گسترش یافت. باقلوا سرانجام به اروپا راه یافت و به ونیز رسید. سپس با تغییراتی در آن صورت گرفت به شکل اشترودل بیرون آمد. البته امروزه پایتخت غیرقابل انکار باقلوا شهر غازی آنتپ در ترکیه است. غازی آنتپ جایی است که در آن دسته‌های گل مانند شیرینی در قنادی‌ها پخته و بعد سپس در شیر عسل غلتانده شده و در نهایت بر روی آن‌ها خلال پسته می‌ریزند.

 

 

میوه و آجیل

 

 

میوه اجیل

 

 

طبق آمار جهانی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، ترکیه در بین ۵ تولیدکننده برتر دنیا در انجیر، گیلاس، توت فرنگی، هلو، خربزه، هندوانه، پرتقال، سیب، شاه بلوط، گردو، پسته، زیتون، عدس، نخود، لوبیا سبز، فلفل، گوجه فرنگی، خیار، بادمجان، چغندر و عسل قرار گرفته است. بنابراین اگر برای خوردن صبحانه به کافه باغ‌های ترکی مراجعه کردید، تعجب نکنید اگر به جای نوتلا برای شما از عسل اعلا، آجیل و انواع میوه پذیرایی کردند.

 

 

۹ دلیل که شما را حداقل یک بار در عمرتان مسافر ترکیه می‌کند

 

 

پید

 

 

پید

 

 

پید را پیتزای ترکی نیز می‌نامند. این خوراکی خوشمزه که به عنوان صبحانه و میان وعده سرو می‌شود، از یک لایه نان در زیر و موادی مانند نواع گوشت، سوسیس، تره فرنگی، گوشت بره، همراه با پنیر و سبزیجات تهیه می‌شود. بیشتر رستوران‌ها بخشی از منو را به این غذا و انواع مدل‌های آن اختصاص داده‌اند. حتی بعضی از آشپزها برای این که شکل و ظاهر غذا را شاداب‌تر نشان دهند بعد از این که آن را از فر خارج می‌کنند بر رویش تخم مرغ می‌شکنند. Lahmacun یک نسخه ساده‌تر از این غذاست که تنها با یک تکه نازک از خمیر و سبزیجات تهیه می‌شود.

 

 

مانتی

 

 

مانتی

 

 

تقریبا در تمام کشورهای دنیا از ژاپن تا لهستان نسخه‌ای از گوشت پیچیده شده در خمیر پخته وجود دارد. ایتالیایی‌ها آن را راویولی، گرجی‌ها خینکالی و ترک‌ها مانتی می‌نامند. این دسته از غذاهای دلمه پیچ شده با سبزیجات تازه، ماست ترش، کره ذوب شده با سبزیجات خرده شده و فلفلی چیلی سرو می‌شود. گرچه ما نیز نسخه‌های مختلفی از این پیراشکی را در کشورمان داریم اما امتحان مانتی با طعم بی‌نظیرش خالی از لطف نیست.

 

 

دلمه و سارما

 

 

دلمه و سارما

 

 

به طور کلی دلمه و همینطور سارما از غذاهای مجبوب ایرانی نیز هستند که تقریبا با دستور پختی یکسان تهیه می‌شوند. تفاوت اصلی این سبک دلمه‌ها در ادویه‌ها و سبزیجات معطری است که در آن‌ها به کار می‌رود. ترکی‌ها گوشت و برنج را به صورت مخلوطی معطر تهیه می‌کنند و در فلفل‌ دلمه‌ای، گوجه‌ها، کدو سبز، و یا بادمجان قرار می‌دهند. سارما نیز همان دلمه برگ مو است که گاها در برگ کلم نیز پیچیده می‌شود. تقریبا هر دوی این دلمه‌ها به عنوان غذای رسمی در تمامی مراسم‌ها روی میز قرار می‌گیرد.

مطالب مرتبط