دیدنی‌های جالب در موزه استالین در گرجستان

تور گرجستان یک سرزمین رویایی برای گردشگرانی است که از دیدن بناهای قدیمی، سازه‌های باستانی، موزه‌ها، اماکن تاریخی و هنرهای زیبا و معاصر لذت می‌برند. در جای جای این کشور تاریخی، می‌توانید معابد قدیمی، قلعه‌ها و استحکامات نظامی کهن، کلیساهای قرون وسطایی و باستانی، سازه‌های رومی و یونانی، یادگاری‌های از امپراتوری عثمانی و البته آثاری از معماران ایرانی خواهید دید که از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری این کشور هستند که آن را به پاتوقی برای هنر دوستان و تاریخ‌نگاران تبدیل کرده است.

یکی از مهم‌ترین و منحصربه فردترین موزه‌های گرجستان، موزه ژورف استالین است که در شهر گوری و در نزدیکی تفلیس، پایتخت این کشور واقع شده است. شهر گوری، یک شهر گردشگری تاریخی است که جاذبه‌های دیدنی زیادی دارد. با این حال موزه استالین، به عنوان یادگاری به جای مانده از دیکتاتور سابق روسیه یکی از ارزشمندترین اماکنی است که پای مسافران زیادی را به این شهر باز می‌کند.

 

استالین در گرجستان

 

استالین در گرجستان

 

احتمالا با دیدن نام استالین، نخستین سوالی که ذهن‌تان را به خود مشغول می‌کند، این است که چرا موزه‌ای به نام استالین، دیکتاتور نام‌آشنای روسیه در گرجستان بنا شده است؟ جالب است بدانید که ژوزف استالین، اصالت گرجی داشت، در گرجستان به دنیا آمد و تا سال‌ها هم در همین کشور زندگی کرد.
بنایی که امروز به نام موزه استالین شناخته می‌شود، در واقع خانه‌ای است که ژورف تا چهار سالگی در آن زندگی کرده است.

 

استالین در گرجستان

 

رهبر شوروی سابق در دوره جنگ دوم جهانی، در سال ۱۸۷۸ میلادی در شهر گوری متولد شد. این شهر کوچک در فاصله هشتاد کیلومتری پایتخت گرجستان واقع شده‌است و با طی مسافتی یک ساعته از تفلیس با اتوبوس یا خودرو به گوری خواهید رسید.

استالین در دوران زندگی در گرجستان، مرد مشهور و شناخته شده‌ای نبود، اما آنچه بعدها از او به عنوان یک دیکتاتور سرکوب‌گر در تاریخ ثبت شد، سبب شده است که مردم بسیاری در منطقه قفقاز، روسیه و به طور خاص در گرجستان، جنایت‌های او در جنگ جهانی دوم، یعنی زمانی که رهبر شوروی سابق بود را فراموش نکنند. تنها نقطه روشن به یاد مانده از او، شکست آلمان نازی در جنگ جهانی است.

 

معرفی موزه هنرهای زیبای تفلیس؛ گرجستان

 

راه‌اندازی و بازگشایی موزه

 

راه‌اندازی و بازگشایی موزه

 

دیکتاتور سابق شوروی، در سال ۱۹۵۳ میلادی به خاک سپرده شد. چهار سال بعد یعنی در سال ۱۹۵۷ میلادی، این خانه به عنوان موزه استالین ثبت شد و بازدید از آن برای عموم آزاد بود. درسال ۱۹۸۹ میلادی، یعنی حدود سی سال بعد، پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی و استقلال گرجستان این موزه بسته شد؛ چراکه مردم و دولت گرجستان دلِ خوشی از او نداشتند. با این حال خانه ژوزف یا همان موزه، به تازگی درهای خود را به روی گردشگران باز کرده است.

 

آنچه در موزه استالین خواهید دید

 

راه‌اندازی و بازگشایی موزه

 

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، موزه استالین خانه‌ای است که در آن دوران کودکی‌اش را سپری کرده است. پس طبیعی است که وسایل زیادی از او به یادگار نمانده باشد. اما آثار و یادگاری‌هایی از این دیکتاتور روسی، در طول سال‌ها در این موزه جمع‌ شده‌اند و حالا به عنوان بخشی از تاریخ زندگی او برای مردم جهان به نمایش گذاشته شده است.

 

راه‌اندازی و بازگشایی موزه

 

  • وسایل شخصی: وسایلی که استالین در دوران کودکی و نوجوانی‌اش در گرجستان استفاده کرده بود، در این بخش نمایش داده می‌شوند. از تختی که در آن می‌خوابیده تا حوله‌ای که چیز زیادی از آن باقی نمانده است. لباس‌های استالین و کلاه‌های معروف او هم در این‌جا نگهداری می‌شوند.
  • مستندات: در این موزه، مستنداتی درباره اقدامات و زندگی استالین گردآوری شده است. این موزه مشهور گرجستان، نامه‌ها، عکس‌های شخصی و کاری‌اش را پیشِ چشم گردشگران گذاشته است.
  • یادگاری‌های نظامی: یادگاری‌هایی از دوره سیاه زندگی استالین هم در این موزه نگهداری می‌شود. وسایلی مانند لباس نظامی و پوتین‌های افسری استالین
  • هدایا و اموال: در این موزه می‌توانید هدیه‌ها و یادمان‌هایی که استالین از مقام‌های بین‌المللی و سازمان‌های کمونیستی رسمی و غیر رسمی دریافت کرده است را هم تماشا کنید. به عنوان مثال، مجموعه‌ای از کفش‌های چوبی هلندی را در این مجموعه خواهید دید.
  • بخش‌ها و سالن‌های موزه

 

پل صلح، نگین درخشان رودخانه کورا در تفلیس

 

موزه استالین در شهر گوری گرجستان، سه بخش اصلی و چند سالن فرعی دارد که هرکدام بخشی از زندگی او را به نمایش گذاشته است.

 

راه‌اندازی و بازگشایی موزه

 

  • از کودکی تا جوانی: نخستین سالن نمایشگاه به دوران کودکی تا جوانی او اختصاص دارد. در این بخش، علاوه بر وسایل شخصی استالین، عکس‌ها، تصاویر و نوشته‌هایی از این دوره زندگی او، نمایش داده شده است.
  • استالین کمونیست: در سالن دوم موزه، می‌توانید یادگاری‌هایی به جای مانده از دوره قدرت استالین در حزب کمونیست را ببینید.
  • فرمانده ارتش سرخ: سومین سالن موزه، به مردی اختصاص دارد که به عنوان فرمانده کل ارتش سرخ در جنگ جهانی دوم شناخته می‌شود نه یک کودک معصوم گرجی.
  • بخش هدایا: در بخشی از این موزه، هدایایی که از افراد، دولت‌ها و گروه‌ها و احزاب مختلف به استالین رسیده است، نگهداری می‌شود.
  • ماسک مرگ و آرامگاه فرضی: در پایان بازدید از این موزه، اتاقی تاریک و محزون را خواهید دید که با رنگ‌آمیزی سفید و سیاه و یک فرش تیره زرشکی، مانند آرامگاه لنین ساخته شده است. ماسک مرگ استالین در مرکز دایره‌ای در یک سالن کوچک قرار داده شده است و بازدید از آن برای همه آزاد است.

راه‌اندازی و بازگشایی موزه

 

  •   روز و ساعت کار موزه استالین:‌ هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا شش بعدازظهر
  •  هزینه بلیت ورودی: ۱۵ لاری
  • هزینه بلیت ورودی برای تورهای مسافرتی: ۱۰ لاری

مطالب مرتبط