اطلاعات ضروری برای گردشگران تور ترکیه درباره فرودگاه جدید استانبول

تور استانبول، نه تنها در ایران یکی از محبوب‌ترین تورهای خارجی است، بلکه در کشورهای اروپایی و روسیه هم طرفداران بسیار زیادی دارد. شاید همین موضوع سبب شده بود که پیش از راه‌اندازی فرودگاه جدید استانبول، فرودگاه آتاتورک به عنوان پانزدهمین فرودگاه پر ازدحام و شلوغ دنیا شناخته شده بود.

علاوه بر این به خاطر حادثه تروریستی بمب گذاری سال ۲۰۱۶ در این فرودگاه، خسارت‌های زیادی به آن وارد شد. به همین دلیل هم دولت اردوغان تصمیم گرفت، تمام پروازهای فرودگاه آتاتورک را به فرودگاه جدید استانبول انتقال دهد.

فرودگاه جدید استانبول که پس از فرودگاه آل‌ مکتوم دبی، بزرگ‌ترین فرودگاه دنیاست، در ماه می سال ۲۰۱۹ افتتاح شد. هرچند در حال حاضر تنها یکی از فازهای این فرودگاه راه‌اندازی شده است.

فاز نخست فرودگاه به تنهایی، سالانه ظرفیت ۹۰ میلیون مسافر را دارد. نکته جالب‌تر اینکه، در صورت راه‌اندازی تمام بخش‌های فرودگاه جدید استانبول، ظرفیت سالانه ۲۰۰ میلیون مسافر را خواهد داشت.

 

 

چرا این فرودگاه ساخته شد؟

 

 

ist-airport

 

 

فرودگاه جدید استانبول از همان ابتدا با این هدف ساخته شد که جایگزین فرودگاه آتاتورک شود. این یعنی با آغاز به کار این فرودگاه جدید، فرودگاه قدیمی‌ و خاطره‌انگیز آتاتورک، دیگر کاربری ترانزیت مسافری ندارد.

 

 

آیا مسافران تور استانبول از ایران به این فرودگاه خواهند رفت؟

 

 

ist-airport-airline

 

 

این فرودگاه بزرگ قرار بود در سال ۲۰۱۸ کار خود را آغاز کند اما با یک تاخیر چند ماهه، این جابه جایی در ماه می ۲۰۱۹ به پایان رسید. بر همین اساس، پروازهای تور ترکیه از ایران به مقصد استانبول، از هفدهم فروردین امسال راهی این فرودگاه شدند.

در حال حاضر نخستین باند این فرودگاه با بهره‌گیری از سه باند مجهز و یک ترمینال و با ظرفیت  ۹۰ میلیون مسافر فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

 

راهنمای اجاره‌ی ماشین در استانبول؛ ترکیه

 

 

فرودگاه جدید استانبول در کدام منطقه واقع شده است؟

 

 

ist-airport-destination

 

 

فرودگاه جدید استانبول سومین فرودگاه بین‌ المللی این شهر گردشگری است. پیش از این، دو فرودگاه آتاتورک و فرودگاه گوکچن در استانبول فعالیت می‌کردند. فرودگاه جدید استانبول در بخش شمال‌ غربی استانبول و در منطقه آرناووت‌کوی در فاصله ۳۵ کیلومتری از مرکز شهر واقع شده است.

به عبارت دیگر، می‌توان گفت که این فرودگاه در نزدیکی بخش اروپایی استانبول و در همسایگی دریای سیاه ساخته شده است. فاصله تقریبی این فرودگاه، از میدان تکسیم حدود ۴۰ کیلومتر و از منطقه سلطان احمد حدود ۴۵ کیلومتر است.

 

 

برای دسترسی به فرودگاه استانبول چه راه‌هایی وجود دارد؟

 

 

ist-airport-transport

 

 

شاتل فرودگاه جدید استانبول، با پنج خط جداگانه، مسافران را به پنج نقطه مهم این شهر می‌رساند. اگر می‌خواهید در هزینه‌های سفر خود صرفه‌جویی کنید استفاده از این شیوه حمل و نقل، یکی از مناسب‌ترین راه‌هاست. برای رسیدن به توریستی‌ترین نقاط ترکیه می‌توانید از این دو خط اتوبوس استفاده کنید:

۱- به مقصد میدان تکسیم: خط آی‌اس‌تی ۱۹ فرودگاه جدید استانبول- بشیکتاش - تقسیم

۲- به مقصد سلطان احمد: خط آی‌اس‌تی یک فرودگاه جدید استانبول- ینی‌کاپی

امکانات رفاهی: جالب است بدانید تمام اتوبوس‌های این پنج خط در هنگام سفر، به سیستم‌های نمایش فیلم و سریال، اینترنت بی سیم رایگان و شارژر USB مجهز شده‌اند.

 

 

ویژگی‌های منحصربه فرد فرودگاه جدید استانبول

 

 

یک اسباب‌کشی غول‌آسا

 

 

یک اسباب‌کشی غول‌آسا

 

 

پیش از افتتاح فرودگاه جدید، تمام تجهیزات خطوط هوایی ترکیش ایرلاین (THY) از فرودگاه آتاتورک به این فرودگاه انتقال پیدا کرد. این جابه جایی یکی از بزرگ‌ترین جابجایی‌های هوایی مدرن است که در آن ۱۰ هزار قطعه تجهیزات با وزن ۴۷ هزار تن به فرودگاه جدید استانبول انتقال پیدا کرد.

 

 

فرودگاه ۱۲ میلیارد دلاری

 

 

فرودگاه ۱۲ میلیارد دلاری

 

 

این فرودگاه مساحتی معادل ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع و مبلغ ۱۲ میلیارد دلار اعتبار را به خود اختصاص داده است. البته ساخت این فرودگاه غول‌آسا هنوز تمام نشده است و بر اساس چشم‌انداز دولت ترکیه، فازهای جدید فرودگاه تا سال ۲۰۲۸ به طور کامل راه‌اندازی خواهند شد.

 

 

تماشای بازی رنگ و نور بر روی پل ۱۳۰ میلیون دلاری استانبول

 

 

بزرگ‌ترین فرودگاه دنیا پس از فرودگاه آل مکتوم دبی

 

 

بزرگ‌ترین فرودگاه دنیا

 

 

این فرودگاه، با طراحی و سرمایه گذاری بلندپروازانه ترکیه که با توجه به افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت گردشگری طبیعی به نظر می‌رسد، توانست عنوان دومین فرودگاه دنیا پس از فرودگاه آل مکتوم دبی را به خود اختصاص دهد.

 

 

۳۵۰ مقصد بین المللی

 

 

بزرگ‌ترین فرودگاه دنیا

 

 

هواپیماهای فرودگاه استانبول در حال حاضر به ۳۵۰ مقصد در سراسر جهان پرواز می‌کنند. این پروازها شامل پروازهای اختصاصی مسافری و پروازهای محموله یا به اصطلاح کارگو است.

 

 

طراحی برج کنترل

 

 

طراحی برج کنترل

 

 

برج کنترل فرودگاه جدید استانبول، شبیه به گل لاله (تولیپ استانبول) طراحی و بنا شده است. این گل، یکی از نمادهای اصیل فرهنگ سنتی و ترکی-اسلامی و نماد ویژه‌ای در تاریخ ترکیه است. به دلیل همین طراحی خلاقانه، برج کنترل و ساختمان فنی این فرودگاه در سال ۲۰۱۵ عنوان نخست معماری را در مسابقه بین‌المللی معماری شیکاگو دربافت کرد.

 

 

تور استانبول و تجربه یک تابستان به یاد ماندنی در ساحل فلوریا

 

 

معماری اصیل

 

 

معماری اصیل

 

 

معماری این فرودگاه یکی از با اصالت‌ترین سازه‌های مدرن ترکیه و شهر استانبول است. به طوری که علاوه بر برج کنترل گل لاله‌ای، معماری محوطه این فرودگاه هم شباهت زیادی به معماری مساجد استانبول دارد.

همچنین، سقف ترمینال مرکزی فرودگاه جدید استانبول، با الگوبرداردی از سبک معماری امپراتوری عثمانی طراحی و اجرا شده است. جالب است بدانید این ترمینال مرکزی با سقفی به مساحت یک میلیون و ۳۰۰ متر مربع، عنوان بزرگ‌ترین ترمینال فرودگاهی زیرسقف جهان را از آن خود کرده است.

 

 

هتل فرودگاهی

 

 

هتل فرودگاهی

 

 

طراحان و سرمایه‌گذاران بلندپرواز این فرودگاه، یک هتل فرودگاهی هم به این مجموعه افزوده‌اند تا امکانات رفاهی آن را به بالاترین حد ممکن برسانند. این هتل بیشتر از ۴۰۰ اتاق دارد.

مطالب مرتبط