تماشای بازی رنگ و نور بر روی پل ۱۳۰ میلیون دلاری استانبول

 سفر به استانبول با بازدید از بناها و سازه‌هایی که دو سوی این شهر را به هم وصل می‌کنند، گره خورده است. در جای جای این شهر تاریخی که با سرعت زیادی به سمت و سوی اروپای مدرن حرکت می‌کند، می‌توانیم سازه‌های قدیمی و پل‌های کوچک و بزرگی را ببینیم که بخش اروپایی استانبول را به بخش آسیایی آن متصل کرده است. یکی از باشکوه‌ترین این جاذبه‌ها در تور استانبول، پل معلق سلطان محمد فاتح معروف به پل فاتح یا پل بسفور دوم است.

 

 

پل معلق سلطان محمد فاتح، یادمان فتح قسطنطنیه

 

 

 fatih--bridge

 

 

پل معلق سلطان فاتح، در واقع یادمانی از فتح قسطنطنیه توسط سلطان محمد دوم عثمانی در سال ۱۴۳۵ میلادی است. البته بنای امروزی و ساخت و ساز این پل در سال ۱۹۸۸ میلادی به پایان رسید. برای ساخت پل بسفور دوم، که تا آن زمان یکی از گران‌ترین پل‌هایی بود که در منطقه ساخته می‌شد، ۱۳۰ میلیون دلار هزینه شده است.

این پل که درست بر روی تنگه بسفور استانبول ساخته شده است، راهی شگفت انگیز است که دریای مرمره را به دریای سیاه متصل کرده است. تنگه بسفور در طول تاریخ استانبول، فراز و فرودهای زیادی را به چشم دیده است اما حالا در آرامش صلح‌آمیزی در میان شهر استانبول واقع شده است.

طول پل معلق سلطان محمد فاتح بیشتر از هزار متر و عرض آن ۳۹ متر است. جنس بدنه این پل از فولاد است یعنی پل معلق با کابل‌های فولادی و قلاب‌های عمودی محکم و ثابت شده است.

از نظر جغرافیای شهری می‌توان گفت که این پل دقیقا دو محله کاواجیک در سوی آسیایی استانبول و محله هیسارستو در سوی اروپایی شهر را بهم متصل می‌کند. جالب است بدانید که فاصله پل معلق بسفور دوم از سطح دریا حدود ۶۴ متر است.

 

 

بازی نور و رنگ بر فراز پل سلطان فاتح در قلب بسفور

 

 

پل سلطان فاتح در قلب بسفر

 

 

اگر به تازگی به استانبول سفر کرده باشید، احتمالا بازی نور و رنگ شب‌های استانبول، بر روی تنگه بسفور را دیده‌اید، حتی اگر اطلاعاتی درباره پل سلطان فاتح و ارتباط آن با این نمایش زیبا، نداشته‌اید.

با این حال جالب است بدانید که تا پیش از سال ۲۰۱۵ ، پل سلطان فاتح، سازه‌ای معلق اما آرام بود که دو سوی شهر را به هم متصل می‌کرد. با بازسازی این پل در سال ۲۰۱۵، پروژه‌ای برای زیباسازی این سازه شکوهمند طرح ریزی و اجرا شد که بر اساس آن نزدیک به ۲۵۰ لامپ در اتفاع نزدیک به ۱۵ متر نصب شده‌اند تا زیبایی پل را دو چندان کنند.

پل بسفور دوم تا پیش از آن، مکان مورد علاقه افرادی بود که به معماری و سازه‌های معلق علاقمند بودند اما همین تغییر کوچک، حالا پل سلطان فاتح را به یکی از جاذبه‌های گردشگری استانبول اضافه کرده است. برروی پل قدم بزنید به برای خوردن برانچ به رستوران‌های اطراف با منظره زیبای بسفور بروید. 

 

 

پنجمین پل معلق جهان در روزهای اوج استانبول

 

 

bridge

 

 

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم، پل معلق سلطان فاتح یا همان پل بسفور دوم، در سال ۱۹۸۸ به صورت رسمی مورد استفاده قرار گرفت. در آن دوران، که کشور ترکیه، روزهای اوج خود را در منطقه پشت سر می‌گذاشت، این پل از نظر طولی پنجمین پل معلق جهان به شمار می‌آمد اما امروز با پیشرفت معماری در کشورهای کوچک و بزرگ دنیا، پل بسفور دوم در جایگاه بیست و چهارم ایستاده است.

 

 

تماشای کشتی‎های باربری و ناوهای جنگی

 

 

Sultan

 

 

بازدید از این پل فرصتی برای مشاهده چشم‌انداز دیگری از استانبول است. درست از فراز همین پل، می‌توانید به تماشای کشتی‌های باربری و ناوهای جنگی ترکیه بنشینید و شکوه و عظمت تنگه بسفور را از زاویه‌ای جدید ببینید.
به همین دلیل است که اگر تصمیم دارید تا با تور استانبول راهی این شهر زیبای آسیایی-اروپایی شوید، بهتر است زمانی را برای بازدید از این پل یا بهتر است بگوییم برای تماشای بسفور و استانبول از نمایی دیگر در نظر بگیرید.

 

 

یک وعده غذای ترکی با چشم‌انداز پل معلق

 

 

Sultan01

 

 

اگر تا الان تصمیم خود را گرفته‌اید تا حتما در سفرتان با تور ترکیه از این پل باشکوه دیدن کنید، خوب است بدانید که متاسفانه این پل هیچ مسیری برای پیاده‌روی ندارد و کاربرد اصلی آن هم‌چنان متصل کردن بخش اروپایی و آسیایی استانبول به یکدیگر است.

با این حال نگران نباشید، عظمت این پل آنقدر زیاد است که بهتر است آن را از نمایی دورتر تماشا کنید. پیشنهاد آویسا به شما این است که برای تماشای این پل، ساعتی را در رستوران‌های استانبولی و دریایی یا کافه‌های اصیل ترکی بگذرانید. کافه‌ها و رستوران‌هایی که در دو سوی این پل واقع شده‌اند و چشم انداز حیرت انگیزی از این پل را پیش چشم‌تان می‌آورند.

 

 

پل‌های دیگری که استانبول اروپایی را به استانبول آسیایی متصل می‌کنند

 

 

بخشی از جاذبه‌های گردشگری استانبول،مانند هر شهر دیگری که با عبور رودخانه یا آبراهه‌ای از آن به دو نیم تقسیم شده است، مختص پل‌های مختلف است. پل‌هایی که ارتباط زمینی (و نه آبی) میان دو سوی شهر را ممکن کرده‌اند.

 

 

۱- پل سلطان سلیم

 

 

 پل سلطان سلیم

 

 

پل سلطان سلیم، جدیدترین پلی است که در این شهر گردشگری ساخته شده است. این پل که در سال ۲۰۱۶ افتتح شد، منطقه گاریپچه در پخش اروپایی شهر را به محله پویرازکوی در قسمت آسیایی آن متصل ‏می کند. پل سلطان سلیم، از نظر ارتفاع، در جایگاه دوم جهانی ایستاده است.‏ ‏ ‏ ‏

 

 

۲- پل متروی گلدن هرن

 

 

گلدن هرن

 

 

پل متروی گلدن هرن هم یکی از پل‌های جدید استانبول است که در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد. این پل منطقه فاتح در قسمت تاریخی شهر را به محله بیوگلو متصل می‌کند. راه ارتباطی این پل، خط متروی ‏M2‎‏ است.

 

 

۳- پل بسفور

 

 

 پل بسفر

 

 

‏پل بسفور همان‌طور که از نامش بر می‌آید بر روی تنگه بسفور ساخته شده است. این پل معلق فولادی، در سال ۱۹۷۳ میلادی افتتاح شد و دو منطقه اورتاکوی در قسمت اروپایی شهر را به منطقه بیلربی‏ در قسمت آسیایی آن متصل کرده است.

 

 

۴- پل گالاتا

 

 

 پل گالاتا

 

 

‏‏‏پل گالاتا، نسبت به پل‌هایی که پیش‌تر با آن‌ها آشنا شدیم، قدمت بیشتری دارد. این  پل دو طبقه که بخش قدیمی استانبول را به محله گالاتا و شیشلی متصل می‌کند در سال ۱۸۴۵ میلادی ساخته شده است. یادتان بماند در تور استانبول به ساحل فلوریا هم بروید و تجربه یک تابستان به یاد ماندنی را داشته باشید. 

مطالب مرتبط