۶ نقطه دیدنی کمتر شناخته شده برای کشف در استانبول

همه ما با مناظر و دیدنی‌های مشهور استانبول آشنا هستیم و بارها و بارها آویسا به مواردی مثل ایاصوفیه، توپکاپی و مسجد سلطان احمد پرداخته است. اما با چنین تاریخ پر فراز و نشیبی که از آمدن و رفتن‌های اقوام مختلف شکل گرفته تعداد زیادی نقاط تاریخی مختلف در گوشه و کنار این شهر باقی مانده که هنوز چیزی از آن‌ها نمی‌دانید و از نگاه‌تان به دور مانده‌اند. در گردش با تور استانبول از این نقاط دیدنی کم‌تر شناخته شده هم دیدن کنید.

 

 

۱- کاخ بیلربی

 

 

کاخ بیلربی

 

 

طرف آسیایی استانبول آنقدر که سمت اروپایی آن دیدنی است پر رفت و آمد نیست اما این بدان معنا نیست که هیچ جاذبه‌ای برای ارائه به شما ندارد. در گوشه و کنار این منطقه از شهر نقاط دیدنی همچون کاخ باشکوه بیلربی وجود دارد که در انتظار کاوش شما هستند. این کاخ زیبا که در نزدیکی بسفور قرار گرفته سابقا محل اقامت تابستانی امپراطوران عثمانی بوده است. به علاوه از این کاخ به عنوان محل اقامت موقت مقامات خارجی استفاده می‌شد. به طور کلی در این کاخ سه طبقه زیبا با لوسترهای چشمگیر و ظریف، گلدان‌های چینی منحصر به فرد و نقاشی‌های دیواری کاملا سبک دوره عثمانی را به تصویر می‌کشد. سلطان عبدالحمید دوم که آخرین سال‌های عمر خود را در حصر خانگی بود در این کاخ با نمای بی‌نظیری به بسفور سپری کرد.

آدرس: Abdullahağa Caddesi, Üsküdar

 

 

۲- مسجد سلیم اول

 

 

مسجد سلیم اول

 

 

سلیم اول دومین مسجد کهن استانبول است که در زمان عثمانی بر روی ۵امین تپه بخش آسیایی استانبول ساخته شد. این مسجد منحصر به فرد و مهم نمای بسیار زیبایی از مناطق اطراف و بالاخص به شاخ طلایی دارد. این مسجد زیبا به دستور سلطان سلیم برای یادبود پدرش که سال ۱۵۲۰ از دنیا رفته بود ساخته شد و در نهایتا در سال ۱۵۲۷ میلادی به بهره‌برداری رسید. جدا از جنبه تاریخی مسجد، اسم معمار و طراح آن "سنان آغا"ی معروف به عنوان خالق مسجد بر بزرگی و شکوه نام آن افزوده است. حیاط آن دارای یک چشمه و منحنی‌ها و طاقی‌های فراوانی است که با طرح‌های کاشی کاری شده پوشانده شده‌اند.

آدرس: Yavuz Selim Cd., Balat

 

 

سفر همراه کودکان در دیزنی لند استانبول

 

۳- کاخ کوچوکسو

 

 

مسجد سلیم اول

 

 

یکی دیگر از جواهرات منطقه آسیایی که حتما باید آن را از نظر بگذرانید، کاخ کوچک کوچوکسو است که در طول سفرهای مربوط به شکار توسط سلاطین عثمانی مورد استفاده قرار می‌گرفت. این کاخ باشکوه که به سبک نئو باروک طراحی و ساخته شده است با شومینه‌های سنگ مرمر ایتالیایی و مبلمان قدیمی اروپایی طوری زینت یافته که چشم‌های هر کاوشگری را به خودش خیره می‌کند. گرچه این کاخ در مقایسه با نقاط بسیار معروف استانبول کوچک است اما در زیبایی آن نمی‌توان هیچ تردیدی وارد کرد. کوچوکسو در سال ۱۸۵۷ آماده بهره برداری شد و توانست از آن سال تاکنون زیبایی و اصالت خودش را حفظ کند و جایی میان نقاط دیدنی شهر برای خودش باز کند. این کاخ بعد از تشکیل جمهوری ترکیه به عنوان مهمان‌خانه ایالتی و سپس موزه مورد استفاده قرار گفت. شما می‌توانید در طی بازدید از این موزه، عکس‌های زیبای اینستاگرامی برای شبکه‌های اجتماعی‌تان ردیف کنید.

آدرس:  Göksu Mahallesi, Küçüksu Cd., Beykoz

 

 

۴- دیوارهای سرزمینی

 

 

دیوارهای سرزمینی

 

 

دیوارهای سرزمینی در اصل از امپراطوری بیزانس که از زیباترین مناظر استانبول است محافظت می‌کردند. این دیوارهای سرزمینی، قسطنطنیه را در زمان سلطنت امپراتور بیزانس، Theodosius II در قرن ۵ام، تا سال ۱۴۵۳ یعنی زمانی که عثمانی‌ها برای تصرف آن به شهر یورش بردند، محافظت می‌کرد. البته ممکن است ردیابی تمام دیوار کاری سخت باشد اما حتما از بهترین قسمت‌های در دسترس آن مثل قلعه یدیکوله که با قطار می‌توان به آن رفت دیدن کنید.

آدرس: Yedikule Cd., Fatih

 

 

نکته‌‌های مهم برای دوری از شلوغی گردشگران در استانبول

 

 

۵- کلیسای سنت جورج

 

 

کلیسای سنت جورج

 

 

یکی از نقاط دیدنی و مورد توجه محله فنر کلیسای جامع ارتدوکس سنت جورج است که هنوز از آن استفاده می‌شود. این کلیسا از سال ۱۶۰۰ میلادی به عنوان کلیسای ارتدوکس یونان و رهبر روحانی مسیحیان ارتدوکس شرقی فعالیت می‌کرده است. بیرون و نمای کلیسا دارای سبک نئوکلاسیک بوده و جلویی بی‌نظیر ارائه می‌دهد که حتی از دور هم توجهات را به خودش جلب می‌کند. همین ویژگی باعث شده که این کلیسا از دیگر کلیساهای ارتدکس که از لحاظ زیبایی شناسی به دوره بیزانس وابسته هستند، متمایز می‌کند. از این کلیسا دیدن کنید و عکس‌های به یادماندنی بیاندازید.

آدرس: Sadrazam Ali Paşa Caddesi, Fener

 

 

۶- Ruhban Okulu

 

 

Ruhban Okulu

 

 

Ruhban Okulu مدرسه اصلی الهیات متعلق به کلیسای جامع ارتدوکس شرقی قسطنطنیه بود تا این که در سال ۱۹۷۱ طبق قانون ممنوعیت موسسات آموزش عالی خصوصی، مجبور به تعطیلی آن شدند. با این همه گشت زنی و کاوش در سالن‌های آن یکی از تجارب کم‌تر شناخته شده‌ای است که می‌توانید در استانبول تجربه کنید.

آدرس: Halki Seminary, Heybeliada

مطالب مرتبط