بهترین طراحی معماری را در کدام ساختمان‌های تفلیس می‌بینید؟

تفلیس شهری تاریخی است که از قرن ۵ام پایتخت گرجستان بوده است. تغییر و تحولات تاریخی و رویدادهای مهم اثرش را بر روی معماری این شهر گذاشته و شما در طی گشت و گذار در این شهر می‌توانید ترکیبی از فرهنگ‌های مختلف را شاهد باشید. شما در این شهر شاهد حمام‌های سنتی، آسمان خراش‌های مدرن، ساختمان‌های دور شوروی و خانه‌های سنتی گرجستان با بالکن‌های رنگی چوبی هستید. اگر با تور گرجستان برای بازدید از این شهر می‌روید، از بهترین ساختمان‌ها با معماری‌های برجسته‌شان دیدن کنید.

 

 

بانک مرکزی گرجستان

 

 

بانک مرکزی گرجستان

 

 

این ساختمان که در سال ۱۹۷۵ توسط معماران Giorgi Chakhava و Zurab Jalaghania ساخته شد سابقا محل اسقرار وزارت راه و کشاورزی گرجستان بود اما از سال ۲۰۰۷ تا کنون به عنوان بانک مرکزی گرجستان کاربری دارد. در ساخت این ساختمان از مفهوم شهر فضایی الهام گرفته شده و در ۱۸ طبقه طراحی و پیاده سازی شده است. در قسمت های افقی این ساختمان بتنی، دو طبقه در قالب یک شبکه قرار داده شده است. در این طرح سعی شده فضای کمتری از زمین اشغال شود تا پوشش گیاهی و جنگلی زمین به قوت خود باقی بماند. این ساختمان یکی از بهترین نمونه‌های معماری سازگاری است که می‌توانید از آن بازدید کنید.

 

 

خانه نویسندگان گرجستان

 

 

خانه نویسندگان گرجستان

 

 

یکی از ساختمان‌های برجسته و متفاوت تفلیس که برای قرن‌ها در این شهر پابرجا بوده خانه نویسندگان گرجستان است که در آن شاهد تلفیق سبک معماری اروپایی و گرجستانی هستید. این عمارت هنری در ابتدا متعلق به دیوید سارا جیشویلی بشردوست، موسس برند تولید گرجستان، دکتر شیمی و فلسفه بود. او دستور بنای این خانه را به مناسبت ۲۵امین سالگرد ازدواجش داد. معمار آلمانی کارل زار، با همکاری الکساندر ازروف و کرنلی تاتیشو، این ساختمان را طراحی و اجرا کرد. در طراحی داخلی این ساختمان را هم هنرمند معروف Ilia Mamatsashvili به عهده داشته و تراس خانه هم با کاشی‌های سرامیکی شرکت معروف Villeroy & Boch طراحی و تزئین شده است. این بنا از زمان ساخت این ساختمان تا کنون به عنوان مرکز فرهنگی و محل رفت و آمد نویسندگان و شعر از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.

 

 

راهنمای کامل گردش در محله‌های تفلیس

 

 

خانه اپرای دولتی تفلیس

 

 

خانه اپرای دولتی تفلیس

 

 

وقتی صحبت از سالن‌های تئاترهای زیبا و چشمگیر می‌کنیم نمی‌توان از خانه اپرای دولتی تفلیس چشم‌پوشی کرد. با این که چندین و چند بار چه داخل و چه خارج آن مورد بازسازی قرار گرفته اما هرگز چیزی از جذابیت‌های کم نشد و هنوزم که هنوزه ساختما آن به عنوان یکی از زیباترین سالن‌های تئاتر یاد می‌شود. نویسنده مشهور فرانسوی الکساندر دوما، که در سال ۱۸۵۸ به تفلیس سفر کرد، فصل کاملی از کتابش خود را به خانه اپرا اختصاص داد و از زیبایی آن تعریف‌ها کرد. در فاصله یک قرن دوبار آتش سوزی خانه اپرا را نابود کرد اما هر بار توسط معماران برجسته به باشکوهی قبل بازسازی شد. آخرین پروژه بازسازی آن نیز سال ۲۰۱۰ آغاز شد که کی آن باغ دور تئاتر بزرگ‌تر شد. در چنین معماری شگفت‌انگیزی می‌توانید از اپرا و تئاتر لذت ببرید.

 

 

تئاتر روستاولی

 

 

تئاتر روستاولی

 

 

احتمالا هنگام گشت زنی در خیابان رستاولی می‌توانید نمای دور و درخشانی از سالن تئاتر روستاولی ببینید. این ساختمان تاریخی زیبا که در سال ۱۸۹۸ ساخته شد توسط معماران برجسته روسی و لهستانی به نام‌های Cornell Tatishchev و Aleksander Szymkiewicz طراحی شد. در سال ۱۹۴۹ تمام ساختمان منهای نما را تخریب کرد اما در عرض یک سال کل ساختمان از نو بازسازی شد. در طراحی این ساختمان از قوس‌های عظیم، پنجره‌های بزرگ، زیرشیروانی‌های بلند و تراس‌های رو خیابان استفاده شده که به آن زیبایی دو چندان بخشیده است. با این که بسیاری از زیبایی‌های آن از بین رفت اما در بازسازی‌ها شکوه و عظمتش بازگردانده شد. سالن تئاتر روستاولی در رده بزرگ‌ترین ساختمان‌های شهر قرار گرفته است.

 

 

۷ مکان جذاب در تفلیس برای ثبت عکس‌های اینستاگرامی!

 

 

آتشگاه

 

 

آتشگاه

 

 

آتشگاه که در میدان باتلمی در شهر قدیم تفلیس قرار گرفته یکی از قدیمی‌ترین معابد زرتشتیان موجود در دنیا است که هنوز پابرجا مانده است. بین سال‌های ۲۲۴-۶۵۱ میلادی و در دوره ساسانی‌ها، گرجستان جزوی از امپراطوری ایران بوده که این آتشگاه یادگاری از آن دوران است. این آتشگاه در حال حاضر به عنوان نقطه‌ای فرهنگی زیر نظر سازمان فرهنگی تاریخی ملی قرار دارد. این بنای آجری عظیم با یک جفت در سنگین چوبی، بدون پنجره، اما با قوس‌های بزرگ است. این آتشگاه که هنو هم کار می‌کند یکی از مهم‌ترین معابد زرتشتی خارج از ایران است که هنوز به قوت خود باقی مانده است.

 

 

ایستگاه تله کابین

 

 

ایستگاه تله کابین

 

 

تقریبا هر گردشگری از این مکان حین قدم زدن در شهر بازدید کرده است. با این همه کم‌تر کسی متوجه برج نامتقارن بیضی شکل پشت میله و پنجره‌ها می‌شود. این ساختمان را K. Chkheidze طراحی کرده و ساخت آن بین سال‌های ۱۹۵۸-۱۹۶۰ به منظور ایستگاه تله کابین صورت گرفت. دیوارهای خارجی از سنگ گرانیتی نارنجی رنگ ساخته شده، در حالی که پنجره‌ها دارای فلزات زیبا و الگوی هستند. از آن‌جایی که این پله‌های هنری و زیبا بر سر راه هر گردشگری در خیابان روستاولی قرار گرفته فراموش نکنید حتما از آنبازدید کنید.

مطالب مرتبط